Wie is KuCo?

KuCo is een lieve kip die samen met haar vriendjes heel wat spannende, creatieve en gekke avonturen beleeft in en rond het KuCo-huisje.KuCo's vriendin Annelies

Hallo, ik ben Annelies Neirinck, een enthousiaste leerkracht informatica en plastische opvoeding.

 

Gedurende vele jaren heb ik met heel veel plezier lesgegeven in het volwassenenonderwijs. Tijdens deze jaren heb ik mogen ontdekken dat ik heel graag lesgeef aan senioren. Met mijn engelengeduld probeer ik hen de weg te wijzen in de digitale wereld van vandaag.

 

Heel wat wijzigingen in het volwassenenonderwijs deden me besluiten dat het tijd was voor een nieuwe uitdaging. Zou ik mijn droom toch waarmaken en kleuterjuf worden? Of zette ik de stap om juf te worden in het lager onderwijs? Waren er nog andere uitdagingen die me aanspraken?

En toen... begon mijn fantasie te werken... 

 

Uit deze fantasiewereld is het KuCo-huisje ontstaan: 

  • Een gezellig huisje waarin senioren meer dan welkom zijn met hun computerproblemen. Via workshops en lessen wordt de weg getoond doorheen de digitale wereld.
  • Een sfeervol huisje waar kinderen binnenkomen in KuCo's fantasiewereld en dolle avonturen beleven tijdens workshops en/of kampen.
  • Een keramieknest waarin jong en oud kunnen experimenteren met klei.

 

Een paar jaar terug volgde ik een cursus tot EHBO-hulpverlener. Sindsdien volg ik elk jaar een opfrissingsmoment.

Annelies volgde  een cursus rond kindergrime en facepainting. Leuk voor de kinderen die op kamp komen!De oma van KuCo

Ik ben de oma van KuCo. Mijn hobby's zijn haken, koken, boetseren en computerles volgen bij Annelies. Dat ik computerles zo leuk zou vinden had ik nooit gedacht. De lessen zijn laagdrempelig en beantwoorden aan de noden van senioren. Je krijgt een cursus waarin alles heel netjes genoteerd staat en hierdoor wordt thuis oefenen een kinderspel. Nu en dan zit ik eens met een computerprobleempje en dan helpt Annelies me, zo goed als ze kan, uit de nood.

 


De dierenvrienden van KuCo

Wij zijn de dwergkonijnen des huizes KuCo. 'Dwerg' is een groot woord want we zijn lekker rond en gezond. We worden hier goed verzorgd en vinden het heerlijk wanneer we geknuffeld worden.


Hallo, wij zijn Sim, Pin en Puk. Wij werden geboren tijdens de paasvakantie van 2018. Sindsdien verblijven wij in het kippenpark van het KuCo-huisje.