Sinds 2001 geef ik, Annelies Neirinck, vooral informaticalessen. Eerst deed ik dit in het volwassenenonderwijs en ondertussen werk ik als zelfstandige in het KuCo-huisje en in heel wat verenigingen. Mensen vroegen mij dikwijls: "Mis je jouw andere vak, namelijk 'Plastische Opvoeding', niet?" Ik antwoorde telkens dat ik ook creatief kon zijn in programma's als Photoshop Elements, Corel Video Studio en Corel Draw. Iedere keer zei ik: "Als er iets is wat ik graag nog wil doen, dan is het met klei werken. Misschien is een keramiekoven iets voor mijn veertigste verjaardag."

 En ja hoor, op mijn veertigste heb ik de knoop doorgehakt. Ik heb een keramiekoven gekocht! Ik leerde tijdens mijn opleiding heel wat rond keramiek, maar omdat dit lang geleden was, ben ik workshops beginnen te volgen. Ondertussen heb ik thuis ook al heel wat geëxperimenteerd. Na mij dus opnieuw in deze creatieve wereld te hebben ingewerkt, begin ik nu ook zelf met kleiworkshops. 

Ik hoop deze nieuwe uitdaging met jullie te kunnen delen.
Alvast welkom in het heel gezellige KuCo-huisje!


* Nog nooit met een computermuis of aanraakscherm gewerkt?
* Ben je de weg soms kwijt in de digitale wereld?
* Heb je soms ook het gevoel dat je als een kip zonder kop surft op het internet?
* Wil jij ook die digitale kloof wegwerken?

 

Bij KuCo wordt op een laagdrempelige manier les gegeven aan zowel 50-plussers die de computer-, tablet- of smartphonewereld nog moeten leren ontdekken als aan de iets meer ervaren computergebruiker. De lessen worden gegeven in kleine groepen zodat er voldoende individueel begeleid kan worden. Elke workshop of lessenreeks wordt begeleid met een praktische cursus. Tijdens de pauze en na de les kun je bij Annelies terecht voor gratis hulp met je computer, tablet en/of smartphone.