De kleine KuCo groeide als kool en leerde met vallen en opstaan hoe het leven als kip eruit zag. Bij mooi weer maakten ze samen spelletjes. Zo lachten ze zich krom toen ze het spelletje 'Modderkipje' hadden uitgevonden. Je kunt je wel voorstellen hoe het eraan toe ging.

Het meest hield KuCo van de verhaaltjes die haar kippenvriendinnetjes verzonnen. Die waren altijd zo grappig en absurd. Op een dag kwam KuCo met een zelfgemaakt verhaal bij haar vriendinnen. Ze was er dagen mee bezig geweest. Ook benieuwd wat ze zelf in elkaar gestoken heeft? 


Leren programmeren is even belangrijk als het leren lezen en schrijven.

Bij KuCodeTOK worden de kinderen stap voor stap begeleid in kleine groepjes van maximaal 6 kinderen.

Tijdens de vorige lessenreeks maakten de kinderen kennis met de beginselen van programmeren. Hierdoor zijn ze helemaal klaar om echt aan de slag te gaan en zelf te creëren. Dit is mogelijk met de app Scratch Junior. We maken uiteindelijk ook een eigen app. Tussen de lesjes door wordt ook aandacht besteed aan mediawijsheid. Zo staan we even stil bij geluid en volume en nemen we foto's van elkaar, maar mag dat zomaar? Welke app is voor welke leeftijd? Mag ik zomaar een spelletje installeren?


Leeftijd

Deze lessen worden ingericht voor kinderen uit het tweede, derde en vierde leerjaar.


Waar worden deze lessen ingericht


Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven? Klik hier om in te schrijven op de nieuwsbrief.