· 

Eekhoorntjesbrood en heksenboter

We startten deze dag met het zoeken naar het antwoord op volgende vraag: Waar komt de naam paddenstoel eigenlijk vandaan?

Download het blaadje en zoek zelf de oplossing...

Download
Waar komt de naam paddenstoel vandaan?
doolhof.docx
Microsoft Word document 203.6 KB

De twee kleurplaten die Annelies maakte voor dit kamp vind je hier...

Download
Kleurplaat 1 Eekhoorntjesbrood
Tekening 1.jpg
JPEG-bestand 2.1 MB

Download
Kleurplaat 2 Heksenboter
tekening 2.jpg
JPEG-bestand 3.6 MB

Met behulp van de app 'Chwazi' werden de kinderen in twee groepen verdeeld. Aan de hand van een aantal opdrachten binnen en buiten kwamen ze het wachtwoord te weten van de geheime KuCo-ingang van de workshop 'Eekhoorntjesbrood en heksenboter'. Vraag maar eens aan je kind(eren) of ze het wachtwoord nog weten? Je kunt via onderstaande knop snel naar de geheime ingang:

Nadat we via een filmpje leerden over heksenkringen en ondergrondse schimmeldraden, mochten de kinderen een echte champignon ontleden en zelfs proeven. Sommige kinderen vonden dit heel lekker, anderen - zoals verwacht - dan weer helemaal niet. Uiteraard leerden ze (opnieuw via een filmpje) dat niet elke paddenstoel eetbaar is! (Deze filmpjes vind je ook terug in de geheime KuCo-ingang van deze workshop.)

Ondertussen begonnen onze magen al een beetje te rammelen en kregen we paddenstoelenroomsoep met heerlijke soepkorstjes. De meeste kinderen hebben hiervan gesmuld, maar wie dit echt niet lustte, kon genieten van een gezond, krokant appeltje.

Na deze inleiding gingen we aan de slag met aardewerkklei om zelf paddenstoelenhoedjes te maken en met steengoedklei om steeltjes te boetseren. Met klei spelen is altijd leuk! Kijk maar...

In de namiddag mochten we met een kwast en glazuur aan de slag. Tussendoor maakten we prachtige (en lekkere) paddenstoelencupcakejes.

Uiteraard werd er ook gespeeld...

Na een paar weken drogen, nog meer glazuren en 2 keer bakken... Ziehier de leuke resultaten!