· 

Workshop 'Monsterlijk kleien' (2020)

Bij binnenkomst ontsmetten we eerst onze handen om dan vol goesting een monsterlijke bladwijzer te maken...

Om ons in te wijden in de wereld van de lieve monsters, keken we naar een filmpje van het gekke Koekiemonster:

Daarna gingen we op de tablet samen op zoek naar leuke monsters (klik op 'leuke monsters' om ze te zien). Annelies vroeg ons naar de kenmerken van een monster. We hadden het over de ogen, de oren, de staart, de huid, enz. Daarna moesten we zelf eens kijken welk monster we het mooist vonden. Op dit monster bleef de tablet open liggen.

Nadat we onze handen hadden gewassen en een heerlijke appel hadden gegeten, toonde Annelies ons haar monsterlijke snoeppot:

We leerden wat klei is, hoe het aanvoelt en wat je er allemaal mee kan doen. Vervolgens mocht iedereen vertellen welke monsterlijke pot hij/zij wilde maken en beoordeelde Annelies wat haalbaar was en wat niet.

De klei werd uitgehaald en er werd gerold, gekneed en geplakt. Het was met momenten zwoegen en zweten!

Handen wassen, spelen, middageten, heerlijke tomatensoep met balletjes...

Handen wassen en snoeppot afwerken met een deksel...

Als tussendoortje maakten we heerlijke Koekiemonstertjes!

Oei, oei, de klei was nog te nat. Hierdoor konden we onze monstertjes niet meer zelf glazuren. Snel bedacht Annelies een oplossing: we maakten een schets van onze monsterlijke pot en duidden aan waar welke kleur moest komen. Gevolg: Annelies beschilderde nadien zelf alle potten! Gelukkig doet ze dit heel graag!

Wat een leuke dag was dat!