· 

Dagworkshop 'Wat ritselt daar toch?'

Wat was het leuk om gisteren thuis te komen. De kaboutertjes hadden alles opgeruimd! Gelukkig zijn mijn twee kinderen geen echte kabouters, maar het is toch wel leuk als ze je verrassen. Misschien doen jullie sloebers het ook wel eens?

 

Tijdens de workshop waanden we ons in een echte paddenstoelen- en kabouterwereld. Door het verhaal van Annelies konden we ons een beeld vormen van deze fantasierijke wereld.

We werden in groepjes verdeeld en elk groepje moest via raadseltjes op zoek naar een kabouterweetje. 

Kabouters weten heel veel over de natuur en kruiden. Als een kabouter ziek is, maken ze krisanjitseethee. In het kabouterdorp was Knoep, de papa van Pank, ziek. Pank vroeg of wij hem konden helpen om de nodige kruiden te vinden. Aan het prikbord hingen de mensenkruiden en in de potjes zaten dezelfde kruiden, maar met de kabouternamen. Aan de hand van een opdracht, moest elk groepje op zoek naar een mensenkruid. Als ze het correcte zakje hadden gevonden, begon een echte speurneuzentocht. Het kabouterkruid in het potje moest dezelfde geur hebben als het kruid in het zakje van de mensen. Het ene kruid ruikte al wat lekkerder dan het andere, maar we hebben alle ingrediënten gevonden: stokjeskruid, citroenwortel, bellefleur, korrelkruid en kogelrond.

Pauze met heerlijke Plopkoeken:

We kregen van kabouter Pank een doos vol lekker ruikende lavendel. Er zat een briefje in met wat uitleg. Elke kabouter heeft een dommeldoosje. Dit doosje staat op hun nachttafeltje en elke avond ruikt een kabouter aan de lavendel. Hiervan word je rustig en heb je leuke kabouterdromen. Hieronder zie je onze doosjes...

Nadat we lekkere champignonsoep hadden gedronken en veel hadden gegeten, maakte we een theelichthouder in de vorm van een paddenstoel. Tijdens de pauze aten we kabouterappeltjes!

Neuzeneuzeneuze!