Dagworkshop 'Waar is KuCo'

Goede morgen, welkom in de speurneuzenschool!

 

Wij, agent Si Winter en agent Sifala, zitten met een heel groot probleem. Er zijn te weinig geheim agenten en wij hebben een heel belangrijke missie te volbrengen. Het is superleuk dat jullie hier zijn. Wij zullen er alles aan doen om jullie te doen slagen in de speurneuzenschool. Om een echte superspion te worden, moet je 9 proeven doen (Een goede speurneus is creatief, kan goed voelen, ruiken, proeven en goede vragen stellen, is sportief en lenig). Daarna worden jullie bekroond tot superspion en kunnen jullie samen met ons de missie volbrengen.

Tuuuuut, tuuuuuuut, tuuuuuuuuuut doet de wekker van Jonas. Die draait zich om en drukt zijn dons tegen zijn oren. Waarom staat die verdomde wekker zo ver? Maar de wekker blijft geamuseerd tuteren. Dan hoort hij Liesl roepen: 'Jonas, doe die lawaaimaker uit!'. Tegen zijn zin staat Jonas op en doet de wekker uit. Zoals elke morgen gaat hij naar KuCo voor een goedemorgenknuffel. Met slaperige ogen komt hij bij het slaapplekje van KuCo, maar het is leeg. Zelfs het knusse dekentje van KuCo is weg. "Liesl, weet jij waar KuCo is?", maar zij weet het niet. Ze roepen, zoeken en kijken overal rond, maar geen KuCo. Jonas kijkt met grote, tranende en vragende ogen naar Liesl: "Waar is KuCo toch gebleven?"

 

Hopelijk is er niets ergs gebeurd! 

 

Gelukkig hadden we veel geld verdiend tijdens de proeven in de speurneuzenschool!

Samen gingen we de speurtocht aan. Zoals je op onderstaande foto's kunt zien was het een hele belevenis:

En uiteindelijk vonden we KuCo! 

Bedankt aan alle superspionnen om KuCo terug te brengen! Ik ben superblij want zonder mijn kipje kan er geen KuCo-huisje zijn!