· 

KuCo en de haak van Hook (2019)

Elke dag startte met het volgende lied. We zongen en dansten als echte zeebonken!

Dag 1

 • Storm op zee! Alle piratenspullen zijn weggevlogen, maar tussen de piratenspullen liggen ook dingen van landrotten. Helpen jullie KuCo met het terugvinden van haar piratenspullen? Weet jij waarvoor deze gebruikt worden? Hoe heet de hoed van de kapitein? Hoe heet de verrekijker van een piraat?
 • Annelies heeft deze morgen tijdens haar veroveringstocht eieren, bloem, suiker en bloem buitgemaakt. Ze maakte er een heerlijke cake van. We aten hem samen helemaal op!
 • Stap voor stap leerden we een piraat tekenen. We kozen ook een echte piratennaam.
 • Eerst hebben we gevist, daarna maakten we per twee een puzzel en kwamen tot de conclusie dat er heel wat soorten papegaaien zijn. Ze hebben felle kleuren, drie tenen aan hun poten, een lange staart en de meeste hebben een kromme snavel. Ze leven vooral in landen rond de evenaar.
  Piraten hebben soms ook een papegaai. Soms is het hun speelkameraadje, soms wordt de papegaai gebruikt om te verkopen. Weet jij wat 'papegaaien' is?
  We maakten met klei een steen. Hierop konden we dan later onze papegaai maken.
 • Ooit al een piratenbanaan gemaakt? Dat is superleuk en vooral heel lekker!
 • Als afsluiter van deze topdag deden we nog een spel. Piraten zijn enorm bijgelovig en dat hebben we tijdens dit spel aan den lijve mogen ondervinden. Er waren alleen maar winnaars en iedereen kreeg op het einde een gelukspoppetje.

Dag 2

Wie houdt het vol? Vandaag was het zwoegen en zweten in het KuCo-huisje. Eerst gaven we onze papegaaivogel met isomobollen, stokjes en plakbond vorm en daarna beplakten we hem helemaal met papier maché! Een echt werk voor de volhouders! Uiteraard namen we eens pauze. Tijdens de pauze aten we pudding en speelden we het spel 'Alle vogels vliegen'.

Na de middagpauze deden we het voorbereidend werk voor ons piratenschip. We schilderden de lucht en de zee en maakten een echt anker in fimoklei. Omdat we dan toch bezig waren met deze klei, maakten we onmiddellijk ook al een papegaaiensnavel.

En als pauze... (Kijk maar tussen de foto's!)

Dag 3

 • We maakten een echt piratenschip met masten, zeilen, kraaiennest, boeg, enz.
 • Als pauze kregen we een zakje met heerlijke koekjes. We vonden ze superlekker!
 • Hoe ziet een piratenvlag eruit? Nadat we dat hadden uitgeplozen, ontwierpen we een piratenvlag. Sommigen maakten nog een zeemonster, lieten het bliksemen, enz. Het resultaat was verbluffend!
 • Tijdens de namiddag mochten we bewijzen dat we echte piraten zijn. Na elke goede opdracht kregen we een ster op ons piratendiploma. Gelukkig haalde iedereen het!
 • Ondertussen moesten we onze sabel nu en dan een laagje verf geven!

Dag 4

De foto's spreken voor zich...

Dag 5

Een echte schattenzoektocht...met een echt zeemonster...

Een echte piratentelescoop...

Piratentattoos...

En tussendoor...