Alweer 2 dagen vol KuCo-plezier!

Dag 2 van KuCo's paaskamp

In het verhaal moeten onze twee vriendjes voor een ei zorgen. Wat zit er in een ei? Op hoeveel eieren kan een kip broeden? Hoe zit het met een broedmachine? Leggen alleen kippen eieren? Bestaan er veel soorten? Uit wat bestaat de schaal van een ei? Hoe raakt het kuiken uit het ei?

Met behulp van de tablets en laptops gingen we op zoek naar antwoorden. 

 

We legden ook een ei in azijn om er een windei van te maken. 

Snuffie en Wappie verstopten alle snoepjes en benodigdheden om chocolade-eieren te kunnen versieren. Aan de hand van opdrachten moesten we alles terugvinden. Die twee langoren hadden er echt hun werk van gemaakt.

 

In de namiddag mochten we fruit dopen in de chocoladefontein en paaseieren versieren. Mmmm, dat was smullen. We kregen hierbij bezoek van Michiel. Een jong van 16 met een beperking. Gelukkig was Fabienne erbij om ons te helpen!


Dag 3 van KuCo's paaskamp

Spreuk van de dag: Met de kippen op stok gaan.

Eindelijk, KuCo wordt geboren! Elke KuCo-kip heeft een symbool op zijn buik. Dit symbool past bij het karakter van de kip. Bij de mama van KuCo stond een bloem en bij KuCo een hartje. Wat zegt dit over deze vogels? Wat zou een ster, maan, vogel, muzieknoot, snoepje, enz. willen zeggen over iemand? Samen zochten we naar onze voornaamste karaktereigenschappen en naar wat we het liefste van allemaal doen. Daarna speelden we een spel.

Heb je mijn animatiefilmpje al gezien? Hierin zie je iets dat ik heel graag doe en dit weerspiegelt soms ook wel mijn karakter.

En omdat ondertussen alle kuikentjes geboren zijn en ook zij hun eigen ikje hebben, maakten we kleine KuCo-vogeltjes uit Foamklei. Ze zijn echt te gek! 

Ten slotte kregen we ook bezoek van een nieuwe kip die ergens alleen was achtergebleven. Deze ligt nu lekker warm in het kippenhok te wachten op haar nieuwe vriendjes.